Де поїсти — Україна
авторська кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
авторська кухня

Результатів підбору: 28
Авторська кухня – це мистецтво поєднання простих інгредієнтів таким чином, щоб вийшло гармонійно та смачно. Кухар, який і справді творить страву авторської кухні – справжній митець, який не просто куховарить, а готує справжній витвір мистецтва. Готувати без натхнення тут неможливо, а також без майстерності та досвіду.
В авторській кухні не існує жодних рецептів, навіть більше – вони ігноруються. Інакше страва не буде особливою та унікальною.
Страви авторської кухні готують зі звичайних продуктів. А вже в процесі творчості із звичайних продуктів виходить незвичайна страва. Увесь секрет приготування страв полягає у гармонійному підборі інгредієнтів та фантазії кухаря. І вона в жодному разі не може бути обмеженою певним набором продуктів, адже тут відкривають нові смаки та поєднання інгредієнтів.
Авторську кухню можна назвати і кухнею шеф-кухаря. Адже саме від нього залежить, із яких саме компонентів буде приготована страва. Його фантазія та попередній досвід допомагають йому у приготуванні. Так важливо втримати гармонію смаку страви: не дати якогось інгредієнту забагато, іншого замало або недодати приправи. Лише справжній майстер може відчувати тонку грань, яку не можна переступати, бо усе багатство смаку буде втраченим.
Страви, які подають на стіл – це змішання стилів та кухонь різних країн. Головне, щоб усі продукти були свіжими. Кажуть, що талановитий кухар і з поганих продуктів може приготувати смачну страву. Насправді ж, це зовсім не так. Смачною може бути страва лише із соковитих та свіжих продуктів.
Здається, щоб бути майстром приготування страв авторської кухні, треба мати багато років досвіду. Насправді, так лише видається на перший погляд. Адже кожна страва, яку Ви готуєте за власним рецептом – вже авторська. Щоправда, в ресторанах до цього ставляться набагато серйозніше.
Наприклад, в європейських ресторанах кожного шеф-кухаря ресторану авторської кухні нагороджують спеціальними зірочками за певною шкалою оцінювання. Чим більше зірочок, тим, відповідно, вищий рівень майстерності кухаря. А коли він переходить працювати в інший ресторан – то забирає і рецепти свої фірмових страв, і зірочки, що визначають престижність ресторану, із собою.
Спеціально для ресторану шеф-кухар розробляє унікальний та особливий рецепт, а потім готує за ним свою фірмову страву. Саме тоді цей ресторан стає рестораном авторської кухні. Страви в меню цього ресторану мають особливе поєднання інгредієнтів або зазнають спеціальної термічної обробки в процесі приготування.
Тут Ви можете посмакувати поєднанням інгредієнтів, які, на перший погляд, зовсім не можна поєднувати. Майстерність кухаря, правильні пропорції та відповідний процес обробки, спеціально підібраний соус і креативне оформлення страви можуть вразити навіть гурманів.
Авторська кухня – це вершина кулінарного мистецтва. Кухар готує насправді не просто страви, а художні твори. Він шукає таке поєднання звичайних для нас інгредієнтів, які завдяки незвичному поєднанню отримують абсолютно нові відтінки смаку та аромату, дарують нам нове смакове звучання.
Сміливо вирушайте у ресторан авторської кухні – Вас там будуть дивувати!
Сортувати по

Велика Львівська Канапка

Львів, вул. Чернівецька, 17

Винарня «Корки та крихти»

Львів, вул. Лесі Українки, 27

Love & Lviv family restaurant

Львів, вул. Стрийська, 66

Ресторація «Гагарін та Бокораш»

Кваси, Закарпатська обл., Рахівский р-н. с. Кваси, вул. Центральна, 163

Ресторан «Churrasco Grill & Wine»

Львів, вул. Валова, 15

Молодо Зелено

Львів, вул. Джерельна, 20

Їжа з собою «100лиця»

Львів, вул. Стефаника, 14

Rafinad People Tusa Bar

Львів, пр. Шевченка - вул. Руданського, 1

Ресторан «Багратіоні»

Львів, пр. Чорновола, 59

Ресторан імпровізацій «Грушевський cinema & jazz»

Львів, проспект Шевченка, 28

Кнайпа «Mons Pius»

Львів, вул. Лесі Українки, 14 (Вірменський дворик)
Total: 28