Де поїсти — Україна
екзотична кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
екзотична кухня

Результатів підбору: 2
Майже у кожній кухні світу є страви, які вважають делікатесними. Вони дивують своїм зовнішнім виглядом та поєднанням незвичних інгредієнтів. Буває так, що цими інгредієнтами – основними елементами страви – є дуже незвичні, несподівані і почасти шокуючі продукти або навіть дещо інше. Найбільше страв, які ми називаємо екзотичними, є у в’єтнамській, індійській, тайській, китайській та японській кухнях.
Традиційними інгредієнтами в’єтнамської кухні є рис, соєвий соус, овочі, фрукти, зелень, морепродукти і навіть комахи. Але при великому бажанні тут можна покуштувати такі делікатеси, як удав, крокодил, щур, різні змії…
Однією із найбільш екзотичних є тайська кухня. Для туристів тут готують жаб, коників-стрибунців, водяних жуків та крокодилів. А справжнім делікатесом, навіть місцеві мешканці, вважають мурашині яйця та яйця тривалого зберігання. Їх зберігають кілька місяців без доступу повітря у спеціальній суміші. Коли цей час минає, вони мають жахливий запах. А тут ними смакують і вони є дуже дорогими.
В Китаї, іще одній азійській країні, можна спробувати на смак скорпіона на шпажці, жуків або інших комах. Якщо Вам хочеться дуже оригінальних та щонайекзотичніших страв, то Вам варто вирушати у китайську провінцію Гуандун. Там їдять і змій, і морських котиків, і крокодилів, і диких кішок, а також пташині язики, ведмежі лапи та мавпячі мізки. Таким смакують в одній із численних провінцій Китаю. А у всій великій країні місцеві мешканці люблять їсти плавці білої акули, суп із пташиних гнізд, скорпіони у фритюрі… В місцевому ресторані Вам також запропонують страву, яка має назву «Битва дракона із тигром». М'ясо дикої кішки готують із трьома видами м’яса отруйних змій, а всю страву приправляють двадцятьма гострими спеціями. М'ясо змії вважається тут дуже корисним, тому із нього навіть на звичайній китайській кухні регулярно готують супи.
Якщо Вам вище описані страви азійської кухні видаються занадто незвичними та неприпустимими на столі, то в пошуках екстремальної кухні можете спробувати специфічні сири, які готують в Італії та на острові Сардинія.
Жителі острова виставляють на сонце головку овечого сиру, на нього прилітають сирні мухи та відкладають там свої личинки. Відтак сир стає дуже м’яким, кремовим, і з дуже сильним запахом. Сардінійською мовою він називається casu marzu, а італійською – formaggio marcio, що перекладається, як гнилий сир.
В будь-якому випадку, якщо Ви хочете спробувати екзотичні страви із комах, личинок чи тварин, очевидно, що Ви можете знайти такі страви у будь-якому куточку світу. Варто лише наперед поцікавитись, що саме в цій чи іншій країні є.
Хочете свіжу хрустку сарану або курячі яйця, зварені у сечі? Кожна кулінарна культура має свої традиції. А відважним, сміливим і спраглим нових відчуттів й смаків варто тільки вибрати – що саме сьогодні вони будуть дегустувати.
Сортувати по
Total: 2