Де поїсти — Україна
німецька кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
німецька кухня

Результатів підбору: 1
Ситість та простота приготування завжди були головними критеріями страв німецької кухні. Здається, що головними інгредієнтами є сосиски, які німці запивають пивом. Справді, є понад 300 видів сардельок, сосисок та ковбасок, і в кожному регіоні свій рецепт їх приготування. Їх вживають і як закуски, додають до салатів, гарячих та перших страв. Однак це не єдина та основна німецька страва.
Німецька кухня не поступається своєю популярністю в світі італійській чи французькій, хоча вона і не така вишукана. Кожен, хто хоч раз спробує національну німецьку кухню – ті ж ковбаски та сосиски – обов’язково захоче ще. А тут є з чого вибирати. Кожна німецька земля має свій унікальний вид та рецепт приготування: франкфуртська, нюрнберзька, мюнстерська, баварська…
Така різноманітність та відмінність в приготуванні страв зумовлена історичними причинами. Адже тривалий сучасна Німеччина складалась із самостійних князівств. Тепер кожен регіон країни має свої столітні кухонні традиції.
Помітним є вплив сусідніх країн на приготування страв у різних регіонах. Наприклад, у західній Німеччині є помітним вплив Швейцарії та Франції на місцеву кухню. Тут дуже важливу ролі відіграють овочі. А на півдні, зокрема в Баварії, всі страви є дуже жирними. На півночі готують страви із риби та різних дарів моря. Улюбленою рибою є форель.
Якщо узагальнити кухню всієї країни, то в кожному кафе чи ресторані Вам запропонують смажені ковбаски із квашеною капустою. Хоча, в різних регіонах сосиски будуть різними та унікальними, і капуста, зрештою, теж.
Дуже смачно готують сосиски в Тюрінгії, також дуже відомими є білі баварські ковбаски – вайссвурсти, та кельнські. Якщо будете в Кельні, то майте на увазі, що там сосиски продають не поштучно і навіть не на вагу, а по кількості метрів – пів метра, метр…
Баварські ковбаски, які, напевно, є одними із найвідоміших, зазвичай подають із брецелями. Це тонкі кренделики (вироби із тіста), посипані зверху сіллю та іншими приправами. Кажуть, що форма кренделя нагадує схрещені руки ченця – форма вісімки.
Щоб Ваш обід не був одноманітним, спробуйте знаменитий салат із ковбасок. При його готуванні нарізають тонкими скибками найкращі шматочки ковбаси, додають цибулю, нарізану кільцями, оцет, ніжну гірчицю та олію. Цей салат і дотепер в ресторанах перемішують руками.
Німці обожнюють м'ясо. В їхньому меню зазвичай страви із натурального м’яса: шніцель (страва із цілої або молотої телятини, свинини), свиняча рулька, шнелькльопс (м’ясний фарш), біфштекс по-гамбурзьки (мелена котлета із яєчнею)…
Іще однією популярною стравою є квашена капуста. На території сучасної Німеччини вона з’явилась дуже давно і має багато варіацій приготування. В меню Ви можете вибрати мариновану зелену капусту, яка буде кислою на смак, або червону, яку готують із додаванням яблук. Вона по-особливому смакує із запеченою картоплею.
Із квітня по червень в Німеччині триває спаржевий сезон. В ресторанах у цей час окрім традиційного Вам запропонують ще і спаржеве меню.
Окремі сторінки в меню німецьких ресторанів займають хлібобулочні вироби. Їх тут більше 300 видів: брецелі, пряники, кекси, штруделі із різними начинками… Напевно, найбільш знаменитим німецьким десертом є Шварцвальдський вишневий торт.
І найвідомішим символом Німеччини у всьому світі є її пиво. Всі пивоварні тут і зараз дотримують закону 1871 року, відповідно до якого напій потрібно виготовляти тільки іщ води, солоду, хмелю та дріжджів. Серед найвідоміших його сортів Альтбір, Вайсбір, Кельш, Шварцбір, Фестбір…
Хоч і кухня Німеччини не славиться різноманітністю страв та їх особливою вишуканістю, вона є дуже ситною. А щоб спробувати всі варіації та рецепти ковбасок та сосисок – потрібно дуже багато часу. Запийте свій ситний обід чи вечерю в ресторані німецької кухні справжнім німецьким пивом.

Сортувати по

«Королівська пивоварня»

Львів, вул. Староєврейська, 9
Total: 1