Де поїсти — Україна
угорська кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
угорська кухня

Результатів підбору: 8
Коли розмова йде про угорську кухню, то всі зазвичай згадують лечо, гуляш, салямі, паприку та токайське вино. Насправді, меню угорської кухні значно більше та смачніше, а деякі страви із нього ми їмо, навіть не припускаючи, що це рецепт із Угорщини. Наприклад, в нас також є дуже популярним гуляш, але він трохи інший, аніж оригінальний угорський.
Угорці дуже вигадливі, вони вирізняються фантазією в приготуванні страв, їх ситістю та використанням різних-різних спецій та приправ.
Найчастіше в рецептах м’ясних страв є свинина та свиняче сало. Навіть в опереті Кальмана «Маріца» є слова: «Якщо м’ясо, то свинина, а як сало – гострий шпик». (Шпик – це спеціально оброблене свиняче сало.) Ця репліка стала своєрідним девізом та правилом для угорських кухарів. До м’яса щедро додають цибулю та перець – паприку, вони забезпечують дуже виразним та гострий смак страв.
Іще із часів Австро-Угорщини тут популярний шніцель по-віденськи. М’ясо для нього, зазвичай телятину, нарізають дуже тонко, посипають панірувальними сухарями та смажать на свинячому жирі.
Делікатесними на угорській кухні вважаються різні види печені. Вас можуть пригостити печенею із молочного порося, фаршированого рубаним свинячим окостом без жиру. Найпопулярнішим є хортобадський ростбіф, який подають із галушками із тіста та зеленню. А ростбіф «за рецептом князя Естерхазі» подають із майонезно-гірчичним соусом.
Якщо хочете покуштувати в Угорщині дичину, то Вам її подадуть в смаженому або тушкованому вигляді із темним густим соусом.
Іще однією особливістю угорської кухні є те, що в ній дуже часто в одній страві поєднують і перше, і друге. Однією із таких страв є популярне лечо. Для його приготування використовують копчену свинячу ковбасу, паприку, цибулю, помідори… І рецептів цієї страви стільки, скільки господинь у всій Угорщині. Адже в кожній країні національну страву кожна господиня готує по-своєму.
Вважається, що іще однією традиційною угорською стравою, яка популярна на увесь світ, є гуляш. Угорці готують його, як суп, де багато м’яса та маленьких галушок. І, звісно, додають багато паприки, яка, здається, є інгредієнтом кожної угорської страви. Гуляш подають із пшеничним хлібом.
Дуже популярним в Угорщині є рибний суп. Він сподобається навіть найвибагливішим гурманам. Його готують зі шматочками риби, помідорами та паприкою.
Іще однією улюбленою стравою угорців є перкельт. Будь-яке м’ясо – яловичину, телятину, курятину, кролятину, свинину, баранину – ріжуть на дрібні шматочки, смажать, додають цибулі та паприки і тушать. Також в меню можна зустріти рибний та крабовий пер кельт, овочевий або грибний. А якщо м'ясо тушкувати в сметані, то страва буде мати вже іншу назву – паприкаш. Його готують із риби, курки, телятини або ягнятини, але ніколи із яловичини, баранини, качки або дичини, оскільки головним правилом в приготуванні паприкашу є: «Ані жирного, ані темного м’яса».
Якщо ви не хочете м’яса, то можете спробувати запечені макарони із додаванням маку, горіхів або сиру. Інколи до них додають трішки молока або вершків.
Після кожного обіду чи вечері в Угорщині подають десерт. Найчастіше це солодкі млинці, випічка або фрукти.
Млинці a la Gundel, названі на честь відомого угорського кухаря та підприємця Кароя Гунделя. Їх начинка – це сметана із сухофруктами, а млинець поливається шоколадом та сиропом. Рулет також є дуже популярним десертом в Угорщині. Його готують із французького тіста, із сирною начинкою, із додаванням родзинок, яблук, мелених горіхів, вишень або маку.
Угорці дуже люблять після обіду чи вечері випити келих вина. Всесвітньо відомим є токайське вино, яке виробляють в області Токай. Серед червоних вин обов’язково спробуйте «Сексарді Бікавер» – червоне сухе вино із регіону Сексард, назва якого перекладається, як «бичача кров». Воно виготовлене із чотирьох сортів винограду – Мерло, Кекфранкош, Каберне Совіньйон та Цвейгельт.
Може видатись, що угорська кухня – це паприка, помідори та цибуля. Так, справді, це найпопулярніші інгредієнти більшості страв угорського меню. Відкрийте для себе інші страви цієї кухні, щоб пізнати світ смаків Угорщини більше. Тим більше, тут є з чого вибирати.

Сортувати по

Еко-Курорт «Ізкі»

Ізки

Ресторан «Віденська кав’ярня»

Львів, проспект Свободи, 12

Пивна ресторація «Кумпель»

Львів, пр. Чорновола, 2 Б

Ресторація «Гагарін та Бокораш»

Кваси, Закарпатська обл., Рахівский р-н. с. Кваси, вул. Центральна, 163

«Королівська пивоварня»

Львів, вул. Староєврейська, 9
Total: 8