Де поїсти — Україна
індійська кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
індійська кухня

Результатів підбору: 1
Кухня Індії є неповторною: такого багатства спецій, поєднання смаків та інгредієнтів Ви не знайдете більше ніде. Європейці точно будуть вражені подачею та манерою споживання страв, а тим більше їх смаком та ароматом. Така щедра на різноманітні приправи індійська кухня може причарувати будь-якого гурмана.
Насправді, індійська кухня настільки ж різноманітна та багата, як і сама Індія. Адже в різних її регіонах навіть говорять різними мовами, сповідають різні релігії та й живе тут, зрештою, багато різних народів. Кухня північної частини країни значно відрізняється від півдня.
Перш за все потрібно розвіяти міф про те, що вся індійська кухня дуже гостра. Так, вона справді гостра на території мусульман, а ось на півночі страви не є настільки пекучими. Тут відчувається вплив перської кухні – у гарячі страви додають йогурт, що є дуже типовим для арабських країн.
Страви справжньої індійської кухні насправді неповторні. Повар більше ніколи не повторить саме цієї страви, яку вже одного разу приготував. Тут потрібен справжній професіоналізм – адже кухар повинен знати точно, скільки грам чи міліграм кожного елементу йому потрібно саме сьогодні: скільки олії, води, овочів потрібно, щоб вийшло саме так, як він собі задумав. Смак страви, яку подають на стіл, залежить від якості продуктів, пори року та, звісно, настрою кухаря.
Кажуть, що вегетаріанство поширилось саме із Індії. І це не диво, адже окрім релігійних переконань, тут цьому сприяє ще й клімат. Зазвичай температура повітря дуже висока, тому м'ясо може швидко зіпсуватись. Натомість свіжі овочі можна збирати декілька разів на рік. Їх щедро приправляють безмежною кількістю спецій, що перетворюється на справжнє мистецтво творення смаку страви. Популярними приправами тут є кмин, коріандр, куркума, кардамон, червоний та зелений перець чилі, шафран, гвоздика, мускатний горіх, імбир, аніс…
На півночі популярними та традиційними є страви тандури та кебаб із баранини. Тандури – це м'ясо або риба, мариновані в йогурті та різних спеціях, які запікають у глиняній печі. Кебаб – це традиційна м’ясна страва арабських країн. Також тут готують гуштаб – гострі тефтелі, які подають в йогурті, а ще смачна страва бириян – баранина або курка із рисом, який готують в апельсиновому соусі.
На півдні Індії мусульмани не вживають свинину, а прихильники індуїзму не їдять яловичину. Тому найбільш поширеною вегетаріанська кухня є на півдні країни. Тут, до речі, зовсім не вживають часник та цибулю. Помідори та буряки також не їдять через схожість їх кольору із кольором крові. Основою тутешніх страв є рис, солодкий перець, фініки та чечевиця.
У південних районах Індії дуже популярною є страва карі. Тут карі є не тільки приправою, але й групою страв, для яких характерні свіжомелені спеції та густа консистенція страви. До речі, густина страв в Індії поступово збільшується із півночі на південь. Карі зазвичай готують із овочів та додають багато спецій, від чого вона стає дуже гострою.
Страву карі подають на стіл із рисом або хлібом. Особливо тут люблять йогурт, який подають із м’ятою та тертим огірком раїто.
Хто любить різні солодощі, також буде мати із чого вибирати. Наприклад, смачні ласощі расгулла – сирні кульки в цукровому сиропі. Обов’язково покуштуйте хрусткі та солодкі оладки – джалебі. Незрівнянним завершенням трапези можуть бути золотисті кульки із сухого молока в сиропі – гулаб-джамун.
Індійська кухня і справді гостра. Але в меню індійського ресторану можна підібрати страву, яка не буде настільки пекучою. Тому – сміливо пробуйте усе багатство індійської кухні, адже кожна страва тут – це окремий витвір мистецтва.

Сортувати по

Бар «Слон»

Львів, вул. Староєврейська, 33
Total: 1