Де поїсти — Україна
ліванська кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
ліванська кухня

Результатів підбору: 2
Ліванська кухня разом із французькою, італійською, японською та китайською входить до п’ятірки найбільш вишуканих кулінарних традицій. Вона багата на різноманітні смакові відчуття, а її головними інгредієнтами є свіжі та корисні продукти.
Ліванська кухня – національна кухня Лівану – формувалась довгий час та увібрала в себе все найкраще від традицій середземноморської кухні та із меню арабських країн. Хоча, навіть переймаючи все найкраще, ліванці зберегли власні унікальні та особливі рецепти страв, які Ви більше ніде не спробуєте.
Будьте готові до того, що трапеза в Лівані може тривати декілька годин. Спершу на стіл подають мезе – це закуска, яка зазвичай складається із десяти страв. Здебільшого це салати. Ця страва засвідчує приналежність та великий вплив середземноморської кухні на кухню цієї країни. Дуже популярним є салат табуле. Це помідори, цибуля, м’ята, оливкова олія та лимонний сік, і дуже популярний в ліванській кухні інгредієнт – булгур (крупа, яку готують із пшениці). Іще одним салатом, який відкриває багатство ліванської кухні, є фатуш. Овочі, які входять до його складу, залежать від пори роки. Незмінними є помідори, м’ята, часник, лимонний сік та оливкова олія. А особливим його роблять, по-перше, лаваш або порізана кубиками та підсмажена пітта (плоский прісний хліб із білого борошна), які додають в суміш овочів та спецій. Адже «фатуш» перекладається, як «мокрий хліб». По-друге, у фатуш додають цікаву приправу – сумах. Її готують із однойменної подрібненої ягоди, яка додає кислуватого смаку. Як мезе подають і традиційну мутабаль. Це паста, яку готують із запечених баклажанів, із додаванням лимонного соку, оливкової олії, часнику та різноманітних спецій. До речі, в Лівані майже не має соусів, а колоритності та смаку додають різними спеціями.
І ще – тут зовсім не готують супів. Їх компенсують великим вибором холодних та гарячих закусок. Як мезе також подають мариновані овочі, лябан (кисломолочний продукт), овечий сир – танкліш… Замість ложок та виделок тут традиційно використовують хліб.
Основною стравою, звісно, є страва із м’яса. Найвідомішою національною м’ясною стравою є кебаб – рубане м'ясо молодого ягняти зі спеціями. Іще одна не менш смачна страва із баранини – кіббі. Свіже м’ясо товчуть до емульсії, яку потім приправляють спеціями, змішують із пшоном та розкачують до невеликих кульок. Всі страви готують на вугіллі, грилі або просто запікають. Відтак ліванська кухня вважається однією із найкорисніших.
На гарнір ліванці люблять їсти рис. В цій країні є приказка: «Хто спробував ліванський рис, ніколи не захоче жодного іншого». До рису часто можуть додавати підсмажену вермішель. Вермішель з рисом, щедро приправлені спеціями, можуть слугувати начинкою для фаршированих страв.
В Лівані дуже люблять звичайну стручкову квасолю. Але готують її незвичайно. Цибулю та часник обсмажують в оливковій олії, в яку додають корицю, перець та м’яту. Туди ж труть помідори, доливають бульйон та лимонний сік. Тоді це все, разом із квасолею, тушать.
Кожна арабська кухня – ліванська не є винятком – може похвалитись своїми солодощами. Традиційною тут є пахлава. Її готують із прісного тіста, додаючи горіхи: мигдаль, фісташки, кедрові… До речі, кедрове дерево не просто так є символом країни. Тут дуже люблять кедрові горішки і додають їх у дуже багато страв – до салатів, і навіть їдять із чаєм.
На десерт Вам запропонують манник – бісквітний торт, який готують із додаванням манки, пиріжки із фініками, сирну або рисову халву.
Найпопулярнішим напоєм є, як не дивно, кава. Її тут п’ють протягом усього дня. Вона міцна, густа та солодка. До неї часто додають кардамон – для розкішного аромату. В спекотні дні ліванці готують джелаб – компот із родзинок та кедрових горішків. Також тут дуже люблять айран – освіжаючий молочний напій.
Ліванська кухня – дуже корисна. Вона увібрала в себе все найкраще із середземноморської та арабської кухонь. І від цієї суміші утворилось щось дуже унікальне, що обов’язково варто спробувати. Легкі м’ясні та овочеві страви припадуть до смаку навіть тому, кого важко здивувати.

Сортувати по

Східне кафе «Бейрут Хол» на Пекарській

Львів, вул. Пекарська, 5

Східне кафе «Бейрут Хол» в Кінг Кросі

Львів, вул. Стрийська, 30
Total: 2