Де поїсти — Україна
мексиканська кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
мексиканська кухня

Результатів підбору: 4
Мексиканська кухня є однією із найпопулярніших у світі. Воно і не дивно, адже тут змішались кулінарні традиції, які мають тисячолітню історію, та середземноморська кухня Іспанії. А її основними елементами є ті інгредієнти, які в інших кухнях зазвичай використовують як додаткові і зовсім не обов'язкові.
Ацтеки та майї, які жили у Мексиці до приходу конкістадорів із Іспанії, в своєму раціоні мали кукурудзу, квасолю, куряче м'ясо, гострий перець чилі та різні спеції. А іспанці привезли на цю територію пшеницю, ячмінь, оливкову олію та вино. Із Китаю був привезений рис до Мексики і став настільки популярним, що тепер його додають ледь не до кожної страви.
Кухня Мексики дуже контрастна та гостра. Наприклад, навіть в десертах поєднуються гострі та солодкі продукти, які створюють дуже незвичайні та несподівані смаки.
Зазвичай страви мексиканської кухні треба їсти руками, бо по-інакшому – виделкою та ножем – їх їсти дуже важко. Майже усі страви тут загортають у традиційні кукурудзяні або пшеничні коржі, тому, очевидно, куди зручніше та практичніше обходитись без традиційних столових приборів.
Основою кухні тут є кукурудза. Вона є головним інгредієнтом більшості страв і на такому ж важливому місці, як хліб у нас. Власне, саме із цього злаку і готують кукурудзяні коржі – тортільяс. Якщо загорнути в них начинку та подати на стіл із соусом – то ця страва матиме назву енчіладас, а якщо обсмажити в олії на сковорідці – то це вже квесадільяс. Кукурудзяна каша називається темаліс. Її можуть подати гострою – із м’ясом та перцем чилі, або солодкою – із кокосом або родзинками.
Квасоля займає друге місце по популярності. У Мексиці її більше 10 сортів! Найчастіше із неї готують пюре, яке потім стає начинкою для тортільяс – це дуже ситна страва.
Майже до кожної страви додають перець чилі, який є найголовнішою спецією у Мексиці. Його сортів тут дуже багато. Найменш гострим є чилі анчо, а найбільш пекучим – чилі табаско, саме із нього готують відомий у всьому світі соус табаско. У страви також додають петрушку, кінзу, орегано, часник і цибулю. Із зелених та червоних помідорів готують різні соуси або томатний суп із квасолею.
Будь-яка трапеза традиційно починається із начос – це кукурудзяні чіпси. Мексиканці їдять начос тільки із соусами, які є дуже гострими. Незважаючи на те, що видів перцю у мексиканській кухні більше 80, і на те, що всі із них дуже гострі, місцеві жителі відрізняють кожен із них за смаком.
Один із основних соусів мексиканської кухні – це сальса роха. До його складу входять томати, цибуля, часник, і – головне – перець чилі халапеньйо або серрано. Серрано набагато гостріший, аніж халапеньйо. Тому, якщо будете готувати соус самі, то серрано варто додати тільки половинку – цього буде достатньо.
І ще одна страва, яка є типово мексиканською і її потрібно обов’язково спробувати, тамале. Історики кажуть, що її рецепт дуже старовинний і з’явився близько 8 тисяч років до нашої ери. Це була головна страва а раціоні мисливців та воїнів. Кажуть, що нею індійці пригощали конкістадорів, коли ті прибули на американські землі. Коржик із кукурудзяного борошна загортають у пальмове листя та готують на пару. Тале може бути із м’ясним фаршем, із сиром, фруктами, овочами або перцем чилі.
Мексика подарувала світові шоколад, арахіс, ваніль, боби, кокосові горіхи та помідори. Попри те, що її кухня зазнала різних впливів, мексиканці змогли зберегти традиційні рецепти страв, які зараз смакують у всьому світі. Вона дуже гостра і дуже незвична. Але варто тільки раз спробувати, щоб її колоритний смак запам’ятався надовго!

Сортувати по

Винотека-закусочна «Хліб і Вино»

Львів, вул. Вірменська, 15

Кафе «GAZDA»

Львів, пр. Свободи, 31

Бар "People Place"

Львів, Катедральна Площа, 6

Фаст-фуд "Mood Street Food"

Львів, вул. Грушевського, 13
Total: 4