Де поїсти — Україна
російська кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
російська кухня

Результатів підбору: 4
Щоб приготувати смачну та ситну страву, якщо у Вас небагато інгредієнтів, потрібно звернутись до книги кулінарних рецептів російської кухні. Саме в Росії на столах зазвичай прості в приготуванні страви, але від того не менш смачні. Таку кухню Ви більше ніде не зустрінете.
Росіянам протягом багатьох століть вдавалось дивувати європейців своїми стравами та своєю фантазією. Коли населення Росії жило за церковними приписами, багато днів у році були пісними: заборонялось їсти м’ясо та деякі інші продукти. Відтак в меню російської кухні головними стали грибні та рибні страви, а також каші та по-різному приготовані овочі.
Історія розповідає, що на обідньому столі під час коронації імператора Миколи IІ була ячна каша. Петро І назвав її улюбленою кашею Романових. Але каша із такою назвою не могла бути на царському столі, тому її перейменували в перлову, що із французької перекладається – перлина.
В Росії є прислів’я: «Щі та каша – їжа наша». Щі – це національний російський суп із капусти. Різні супи є дуже популярними в російському меню. Навіть зараз обід без першого – це не обід, а легкий перекус. Вони бувають не тільки гарячими, а й холодними. Як приємно з’їсти в спеку прохолодної окрошки із ковбасою та огірком! Також на стіл подають розсольник (із солоними огірками та м’ясом), солянку (гострий та пряний суп із різними м’ясними та рибними продуктами, грибами) або грибний суп.
Особливо смачно до супів пасують пиріжки. Споконвіку їх пекли із різною начинкою: з м’ясом, рибою, яйцями, сиром, грибами, капустою. А до чаю – солодкі – із ягодами та фруктами.
В російській кухні також багато страв із грибів: сушені, мариновані, солоні, зі сметаною, хріном, часником… Вони є дуже смачною закускою до горілки. Цей алкогольний напій є обов’язковим атрибутом святкового російського столу аж із XV століття. А ще раніше тут вже була медовуха, брага та варили пиво.
Традиційно в російській кухні м’ясні страви готували не тільки із м’яса домашніх тварин та птахів (яловичина, свинина, баранина, курятина), але й також різну дичину: м’ясо ведмедя, оленя, перепілки, куріпки… Насправді ж, рецепт приготування та склад інгредієнтів залежить від кожного регіону країни. Адже вона дуже велика та простора, в кожній її частині іншій клімат та відмінні умови життя, які диктують особливості місцевої кухні. Популярними у всій країні є буженина (запечений цілий кусок м’яса), солонина (м’ясо, тривалий час витримане в солі), фаршироване порося.
Згідно із модою на все французьке, яка панувала в Росії у XIX столітті, дуже популярними стають салати. Наприклад, салат вінегрет, до складу якого входить буряк, квашена капуста та солені огірки, квасоля, став популярним і серед мешканців інших країн. Іще один салат, який добре відомий і в Україні, є салат «Олів’є». Його автором вважається власник московського трактиру «Ермітаж» Люсьєн Олів’є, який приїхав із Франції. Щоправда, цей салат не маю нічого спільного із тим, який ми готуємо зараз. До його складу входили телячий язик, паюсна ікра (із яскраво вираженим смаком), рябчики, раки та інші екзотичні делікатеси.
Свою історію також має і солодкий торт «Наполеон». Коли в 1912 році святкували вигнання Наполеона Бонапарта із Росії, до святкування готували багато страв та напоїв. Серед них було і тістечко з литкового тіста та кремом, яке мало вигляд трикутника. Цей трикутник символізував трикутний капелюх Наполеона. Відтак воно і отримало свою назву «Наполеон» і стало вже не тістечком, а тортом прямокутної форми.
Традиційними напоями в Росії є морс, кисіль, квас, чай, питний мед… Про найпопулярніший далеко за межами цієї країни алкогольний напій – горілку – ми вже згадували.
Із-за столу в ресторані російської кухні чи просто із російського застілля Ви вийдете ситим та задоволеним. Можливо, страви не вразять своєю вишуканістю, але це не применшує її популярність в Європі. Адже саме там вона є дуже незвичною. Тільки, щоб знати напевне, яка вона, потрібно спробувати.

Сортувати по
Total: 4