Де поїсти — Україна
техаська кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
техаська кухня

Результатів підбору: 0
У північній частині Мексики – у штаті Техас – протягом віків змішувались різні культури – американська, мексиканська, і навіть більше – культура стародавньої цивілізації майя. На цю частину Мексики прийшли переселенці із США. А на техаську кухню вплинули кулінарні традиції і німців, і англійців, італійців та індіанців.
Коли американці прийшли на цю територію, то, закономірно, внесли свої зміни в місцеву кухню. Наприклад, традиційну баранину почали заміняти яловичиною, а кукурудзу – пшеницею.
Хоча ці процеси не були остаточними. Адже тепер однією із визначних культурних пам’яток Техасу є місцева кухня Текс-Мекс. Вже із назви очевидно, що в ній змішались дві кулінарні традиції – Техаська та Мексиканська. Страви цієї кухні дуже прості в приготуванні, але жодних детально прописаних рецептів тут не існує. Найважливіше – це соус. Їх вибір надзвичайно широкий: соус із зелених помідорів «томатійо», чилі, безліч м’ясних та сирних соусів… У страві, яку подають на стіл, його має бути багато.
Багато в цій кухні залежить від кухаря – адже із такою кількістю соусів та різних начинок можна нафантазувати так багато страв!
Якщо Ви будете в ресторані техаської кухні, то обов’язково спробуйте маргариту з льодом, сальсу та начос. Начос – це чіпси, які роблять зі спеціальних коржів – тортійас. Їх подають із сиром та соусом сальсою. Сальси є дуже багато видів. Все залежить від інгредієнтів. В ній змішують помідори – червоні або зелені, часник, цибулю, паприку, готують із соусу табаско та майонезу, з авокадо, соку лимона та солі… Головне, щоб соус був гострим.
Хоча насправді, слідуючи неписаним рецептам, тобто їх безмежній варіації, тортійас можуть заміняти кукурудзяними чіпсами, до сиру можуть додавати квасолю, овочі, майонез…
Іще однією стравою техаської кухні є енчіладас. Можна припустити, що це одна із найстаріших страв у світі. Адже її рецепт прийшов до нас ще із спадщини цивілізації Майя, де було звичним явищем загортати їжу у коржі. А енчіладас це кукурудзяні коржі, які загортають у трубочки та наповнюють сиром, квасолею, м’ясом курки, яловичиною, свининою або тільки овочами. Найбільше значення тут має, звісно, правильно підібраний соус.
Сирний соус пасує майже до всього. Але деякі начинки вимагають ретельно підібраних і дуже влучних соусів. Наприклад, до свинини пасує шоколадний соус «молі», томатійо або авокадо. До курки додають чилі та сметанковий соус. А начинку із креветок поливають овочевим.
Між техаською та мексиканською кухнями є деякі дуже тонкі відмінності, але від них змінюється назва цілої страви. Наприклад, буріто та фахітас дуже подібні. Щоб приготувати фахітас потрібно нарізати смужками яловичину, маринувати її в олії, оцті та гострому перці. Опісля м'ясо обсмажують на грилі, а в маринаді, що залишився – цибулю, солодкий перець, томати… Це все загортають у коржик та подають на стіл. А для приготування буріто замість смужок яловичини просто використовують фарш.
Також відрізняється техаське чилі кон карне. Тут до нього ніколи не додають бобові, на відміну від чилі кон карне інших регіонів. Іще одна традиційна страва Техасу – це смажене курча в панірувальних сухарях. Воно дещо нагадує шніцель, який сюди привезли німецькі іммігранти. А чехи привезли сюди колачі – яловичі ковбаска або навіть фрукти, які запікають в тісті.
Техаська кухня має в собі дуже багато від інших кулінарних традицій. Вона дуже ситна та гостра. Її страви готували так, щоб їх можна було швидко з’їсти, навіть без приборів та тарілки. Тому багато її страв дещо нагадують фаст-фуд, але він дуже смачний, різноманітний та ситний. Гарний варіант смачно та ситно поїсти, якщо немає багато часу.

Сортувати по
Total: 0