Де поїсти — Україна
сербська кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
сербська кухня

Результатів підбору: 2
Сербська кухня задовольнить смаки тих, хто надає перевагу середземноморській кухні, і тих, хто любить східну кухню. В ній гармонійно змішались страви та традиції країн-сусідок, хоча в Сербії збереглись її автентичні страви. В меню сербської кухні є страви, яких Ви не спробуєте більше в жодному іншому ресторані чи кафе.
Історія сербської кухні починається в далекому Середньовіччі, коли Сербія була наймогутнішою та найбільшою країною на Балканах. В XV столітті, коли територію країни завоювало турецьке ханство, кухня перейняла дуже багато традицій турецької кухні. Зараз дуже популярними в Сербії є східні солодощі.
Із угорською вона подібна тим, що в приготуванні страв кухарі часто використовують смалець. Це свинячий жир, який також популярний і в Україні, зокрема в галицькій кухні. Його використовують замість олії під час смаження і додають в супи.
Сербські супи називаються чорби і вони дуже відрізняються від усіх решту. Під час готування в бульйон додають борошно, тоді суп стає густим та наваристим. У сербській кухні дуже популярними є чорби із телятини, ягнятини та риби. Порції супів такі великі, що ними можна легко насититись.
Обов’язково спробуйте негушський пршут! Це в’ялене м’ясо, місцевий делікатес. Свою назву воно отримало від гірського селища Негуши. Кажуть, що тут його готують найсмачніше. М'ясо в’ялять на чистому гірському повітрі, додаючи в нього лише морську сіль. Пршут – дуже легка і ситна закуска. Його подають із домашнім або кукурудзяним хлібом – проей. Також Вам запропонують до нього кисломолочний продукт – каймак.
Каймак, напевно, іще одна найвідоміша страва сербської кухні. Для його приготування молоко спершу кип’ятять, а потім охолоджують в спеціальних тарілках. Молочну плівку, яка утворюється на молоці, збирають в спеціальні дерев’яні бочки. Інколи її солять до смаку. Зібрані молочні плівки починають бродити, і чим довше вони бродять, тим смачнішим буде каймак.
Поціновувачам м’яса тут буде чим посмакувати. Найвідомішою стравою із м’яса є плескавіца. Фарш для цієї котлети прокручують декілька разів, тоді м'ясо стає дуже ніжним. Її смажать на вугіллі. Якщо Ви захочете, то її подадуть Вам у великій булці та з овочами.
Чевапчічі або к'ебапі інколи називають ляля-кебаб по-сербськи. Це смажені ковбаски із перемеленої яловичини або свинини. Подають їх із великою кількістю цибулі та пітою – плоским круглим хлібом. Таку ж назву – «піта» – має і прісний хліб у Греції. Але в Сербії увесь хліб називають цим словом.
Іще одна страва, яку обов’язково треба спробувати – печена паприка. Болгарський перець очищають від шкірки, маринують в оцті та смажать на відкритому вогні. Паприку подають до столу із дрібно нарізаним часником.
Майже жодне застілля у Сербії не відбувається без ракії. Алкогольний напій, який роблять із винограду, вишні, абрикос, айви… Після неї залишається яскраво виражений фруктовий післясмак.
У сербській кухні дуже популярні східні солодощі – пахлава (листкове тісто із горіхами в сиропі), щербет та халва. Або ж оберіть традиційний пиріг із солодкою начинкою.
Сербська кухня буде ідеальним варіантом, щоб спробувати і східну кухню, і арабську, і традиційну балканську. Тільки пам’ятайте, що більшість страв дуже ситні. Якщо хочете спробувати різні смаколики, то краще похід у ресторан сербської кухні розбити на декілька етапів. Смачного!

Сортувати по
Total: 2