Де поїсти — Україна
австрійська кухня


Новий рік 2017 у Львові

Національну кухню Австрії ще часто називають віденською. В ній зібрались та синтезувались кулінарні традиції Німеччини, Італії, Угорщини, Чехії, Іспанії… Адже кожна країна, яка входила до складу Австро-Угорської імперії або була її сусідкою, залишала рецепт найкращої своєї страви у столиці імперії. Тепер кожен регіон Австрії має своє локальні традиційні страви та специфічні особливості страв.
Більшість страв в меню австрійської кухні – прості в приготуванні, але заразом дуже смачні та ситні. Австрійці не готують гострих страв, не використовують багато спецій і мають одні із найсмачніших десертів у світі.
Відомим на увесь світ є віденський шніцель. З ним, власне, і асоціюють австрійську кухню. Кожен турист, який приїхав до Австрії, обов’язково має спробувати цю страву. Він готується досить просто: телятину, яку перед тим добре відбили, обвалюють в яйці і панірувальних сухарях. Обжарювати його потрібно у великій кількості жиру або розтопленому вершковому маслі. Хоч шніцель зазвичай навіть більший, аніж тарілка, з’їдають його до останнього шматочка. Тільки додамо, що рецепт шніцеля був запозичений у міланських кухарів, а у Відні вже вдосконалений до сучасного варіанту.
Хоча, наприклад, гуляш по-віденськи – тушковану телятину або яловичину і овочі – із угорським гуляшем пов’язує тільки назва і паприка, що є одним із інгредієнтів страви. Натомість відомі млинці палачинке, перш, ніж стати австрійським десертом, подорожували всією Європою: Францією, Румунією, Угорщиною… В Австрії кухарі створили цей десерт на власний манер, додавши до нього абрикосового варення та збиті вершки.
Від єврейської кухні в австрійській залишився рецепт фаршированої риби, за яким тепер тут готують фаршированого коропа. Ця страва обов’язково має бути на кожному австрійському застіллі. Іще одна страва із єврейським корінням – це бойшель: рагу із телячого ліверу.
Великою популярністю в Австрії користаються страви із дичини – оленини, м’яса козулі та кабана… Восени, в час сезону полювання, в провінційних ресторанах пропонують меню зі спеціальними стравами із дичини. В другій половині жовтня в Австрії навіть влаштовують різні кулінарні фестивалі, де можна поласувати дуже різними та оригінальними стравами із м’яса.
Щодо ковбасок, якими також славиться Австрія, то найкращі й найрізноманітніші із них зібрані в асорті – «вюрстельстанд». Тут Вам і ковбаски, і сосиски, і сардельки, і бекон, і французька печеня із хлібом або булочками із начинкою. Любов місцевих жителів до м’яса не обмежується лише цим. В Австрії більше, ніж півтори тисячі видів ковбасок. Звичайних смажених ковбасок або сосисок – «бюренвюрст» – або лівреної ковбаси тут розрізняють пів сотні видів. Напевно, це чи не найкраща закуска до пива, якого також є дуже багато видів – на всі смаки. Найбільш популярним є Stiegl із Зальцбурга і Villacher з Філлаха (Карінтія).
Найзапашнішим в раціоні австрійців є хліб. До нього тут ставляться дуже серйозно і один із сотні сортів можна придбати в одній із пекарень відразу «із печі». Найпопулярнішим є «домашній хліб» із суміші пшениці, жита, часто із кмином або насінням соняшника. Особливим є хліб, який тут печуть на Різдво – штолень. Хліб із фруктами, солодкими спеціями і марципановою начинкою.
І, звісно, австрійські десерти, яким, здається, нема конкурентів ніде в світі. Візитівкою є штрудель – рулет із тонкого тіста із традиційною яблучною начинкою. Хоча тепер штрудель печуть і з абрикосами, вишнями, шоколадом, сиром, шпинатом і навіть фореллю. Також дуже відомим, і донині на Галичині, є торт Захер – шоколадно-абрикосовий торт, придуманий віденським кондитером Едуардом Захером. І це лише вершина всього багатства австрійської солодкої кухні: тут ще й ромовий пиріг «гугельхупф», різдвяне мигдальне печиво, палачинке із джемом…
Такої варіації та інтерпретацій відомих на всю Європу страв, як в Австрії, Ви не знайдете більше ніде. Адже тут відібрані найкращі рецепти європейського меню. Вам залишається тільки обрати, чим хочете поласувати на цей раз із меню австрійської кухні, і зробити свій вибір.



Знайдено об'єктів: 11
Сортувати по

× австрійська кухня × clear all

  • Ресторан «Вілла Австрія»

    Нагоряни, вул. Наливайка, 14
    Ресторан «Вілла Австрія» («Villa Austria») у Львові (Нагоряни) розташований у мальовничому куточку на березі озера Наварія, на перехресті двох доріг які ведуть в Солонку і Малечковичі. «Вілла Австрія» — це місце, яке створене зі спогадами про величну Австро-Угорську Імперію, та з пам’яттю про той період історії.
  • Ресторан «Голодний Микола»

    Львів, вул. Стрийська, 352
    Ресторан «Голодний Микола» у Львові: Вам тут подадуть страви галицької кухні, смачні наливки. А також можна зловити собі форель, яку Вам тут-таки і приготують. На сайті меню, ціни, 3D тур залами, розміщення на карті та прямі контакти
  • Ресторан «Кілікія»

    Львів, вул. Вірменська, 13
    Ресторан «Кілікія» — світ чарівного затишку та смачної кухні. Посеред центру Львова, на Вірменській, Вас пошанують чудовим настроєм, гарним відпочинком та приємним інтер’єром.
  • Кав’ярня «Львівська Мануфактура кави» на Валовій

    Львів, вул. Валова, 16
    «Львівська Мануфактура кави»: на вул. Валовій у Львові, тут є широкий вибір кави на будь-який смак. Також різноманітні солодощі та десерти. Можна взяти каву чи круасан з собою. На сайті є адреса, фото, також можна забронювати столик без комісії.
  • Ресторан «Святослав»

    Львів, Винники, вул. Франка, 53-б
    Ресторан «Святослав» у Львові (Винники) — просторе місце, де можна гучно та масштабно відсвяткувати важливу подію у житті. В цьому закладі на кожного чекає широкий вибір страв, прекрасний сервіс та оригінальний інтер’єр.
  • Кав'ярня «Теплий п'єц»

    Львів, вул. Староєврейська, 50
    Ресторан-кафе «Теплий п’єц» у Львові: а Ви знаєте, що таке п’єц? Це найтепліше місце у львівських квартирах. У цьому ресторані Ваш відпочинок буде сповнений затишку та тепла. На сайті є адреса, прямі контакти та 3D фото закладу.
  • Ресторан & Бар «Шкоцька»

    Львів, пр. Шевченка, 27
    Ресторан & Бар «Шкоцька» в готелі «Атлас Делюкс»: вишуканий інтер'єр, смачні страви від шеф-повара, хороша компанія чи роматничне побачення — це може стати для Вас незабутнім відпочинком. На сайті можна переглянути фотографії ресторану, знайти прямі контакти та розміщення на карті.
  • Ресторан «La Brasserie»
    Львів, вул. Театральна, 16
  • Ресторан «Леополіс»
    Львів, вул. Театральна, 16



Знайдено об'єктів: 11
Сортувати по

× австрійська кухня × clear all

Спец-пропозиції і події у закладах харчування України