Де поїсти — Україна
австрійська кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
австрійська кухня

Результатів підбору: 9
Національну кухню Австрії ще часто називають віденською. В ній зібрались та синтезувались кулінарні традиції Німеччини, Італії, Угорщини, Чехії, Іспанії… Адже кожна країна, яка входила до складу Австро-Угорської імперії або була її сусідкою, залишала рецепт найкращої своєї страви у столиці імперії. Тепер кожен регіон Австрії має своє локальні традиційні страви та специфічні особливості страв.
Більшість страв в меню австрійської кухні – прості в приготуванні, але заразом дуже смачні та ситні. Австрійці не готують гострих страв, не використовують багато спецій і мають одні із найсмачніших десертів у світі.
Відомим на увесь світ є віденський шніцель. З ним, власне, і асоціюють австрійську кухню. Кожен турист, який приїхав до Австрії, обов’язково має спробувати цю страву. Він готується досить просто: телятину, яку перед тим добре відбили, обвалюють в яйці і панірувальних сухарях. Обжарювати його потрібно у великій кількості жиру або розтопленому вершковому маслі. Хоч шніцель зазвичай навіть більший, аніж тарілка, з’їдають його до останнього шматочка. Тільки додамо, що рецепт шніцеля був запозичений у міланських кухарів, а у Відні вже вдосконалений до сучасного варіанту.
Хоча, наприклад, гуляш по-віденськи – тушковану телятину або яловичину і овочі – із угорським гуляшем пов’язує тільки назва і паприка, що є одним із інгредієнтів страви. Натомість відомі млинці палачинке, перш, ніж стати австрійським десертом, подорожували всією Європою: Францією, Румунією, Угорщиною… В Австрії кухарі створили цей десерт на власний манер, додавши до нього абрикосового варення та збиті вершки.
Від єврейської кухні в австрійській залишився рецепт фаршированої риби, за яким тепер тут готують фаршированого коропа. Ця страва обов’язково має бути на кожному австрійському застіллі. Іще одна страва із єврейським корінням – це бойшель: рагу із телячого ліверу.
Великою популярністю в Австрії користаються страви із дичини – оленини, м’яса козулі та кабана… Восени, в час сезону полювання, в провінційних ресторанах пропонують меню зі спеціальними стравами із дичини. В другій половині жовтня в Австрії навіть влаштовують різні кулінарні фестивалі, де можна поласувати дуже різними та оригінальними стравами із м’яса.
Щодо ковбасок, якими також славиться Австрія, то найкращі й найрізноманітніші із них зібрані в асорті – «вюрстельстанд». Тут Вам і ковбаски, і сосиски, і сардельки, і бекон, і французька печеня із хлібом або булочками із начинкою. Любов місцевих жителів до м’яса не обмежується лише цим. В Австрії більше, ніж півтори тисячі видів ковбасок. Звичайних смажених ковбасок або сосисок – «бюренвюрст» – або лівреної ковбаси тут розрізняють пів сотні видів. Напевно, це чи не найкраща закуска до пива, якого також є дуже багато видів – на всі смаки. Найбільш популярним є Stiegl із Зальцбурга і Villacher з Філлаха (Карінтія).
Найзапашнішим в раціоні австрійців є хліб. До нього тут ставляться дуже серйозно і один із сотні сортів можна придбати в одній із пекарень відразу «із печі». Найпопулярнішим є «домашній хліб» із суміші пшениці, жита, часто із кмином або насінням соняшника. Особливим є хліб, який тут печуть на Різдво – штолень. Хліб із фруктами, солодкими спеціями і марципановою начинкою.
І, звісно, австрійські десерти, яким, здається, нема конкурентів ніде в світі. Візитівкою є штрудель – рулет із тонкого тіста із традиційною яблучною начинкою. Хоча тепер штрудель печуть і з абрикосами, вишнями, шоколадом, сиром, шпинатом і навіть фореллю. Також дуже відомим, і донині на Галичині, є торт Захер – шоколадно-абрикосовий торт, придуманий віденським кондитером Едуардом Захером. І це лише вершина всього багатства австрійської солодкої кухні: тут ще й ромовий пиріг «гугельхупф», різдвяне мигдальне печиво, палачинке із джемом…
Такої варіації та інтерпретацій відомих на всю Європу страв, як в Австрії, Ви не знайдете більше ніде. Адже тут відібрані найкращі рецепти європейського меню. Вам залишається тільки обрати, чим хочете поласувати на цей раз із меню австрійської кухні, і зробити свій вибір.

Сортувати по

Ресторація «Гагарін та Бокораш»

Кваси, Закарпатська обл., Рахівский р-н. с. Кваси, вул. Центральна, 163

Ресторан «Лео»

Львів, вул. Театральна, 16

Кав'ярня «Теплий п'єц»

Львів, вул. Староєврейська, 50

Ресторан «Віденська кав’ярня»

Львів, проспект Свободи, 12
Total: 9