Де поїсти — Україна
австрійська кухня

Розташування


Тип закладу
Послуги і Розваги
Кухня
Додаткові параметри

Де поїсти — Україна
австрійська кухня

Результатів підбору: 9
Національну кухню Австрії ще часто називають віденською. В ній зібрались та синтезувались кулінарні традиції Німеччини, Італії, Угорщини, Чехії, Іспанії… Адже кожна країна, яка входила до складу Австро-Угорської імперії або була її сусідкою, залишала рецепт найкращої своєї страви у столиці імперії. Тепер кожен регіон Австрії має своє локальні традиційні страви та специфічні особливості страв.
Більшість страв в меню австрійської кухні – прості в приготуванні, але заразом дуже смачні та ситні. Австрійці не готують гострих страв, не використовують багато спецій і мають одні із найсмачніших десертів у світі.
Відомим на увесь світ є віденський шніцель. З ним, власне, і асоціюють австрійську кухню. Кожен турист, який приїхав до Австрії, обов’язково має спробувати цю страву. Він готується досить просто: телятину, яку перед тим добре відбили, обвалюють в яйці і панірувальних сухарях. Обжарювати його потрібно у великій кількості жиру або розтопленому вершковому маслі. Хоч шніцель зазвичай навіть більший, аніж тарілка, з’їдають його до останнього шматочка. Тільки додамо, що рецепт шніцеля був запозичений у міланських кухарів, а у Відні вже вдосконалений до сучасного варіанту.
Хоча, наприклад, гуляш по-віденськи – тушковану телятину або яловичину і овочі – із угорським гуляшем пов’язує тільки назва і паприка, що є одним із інгредієнтів страви. Натомість відомі млинці палачинке, перш, ніж стати австрійським десертом, подорожували всією Європою: Францією, Румунією, Угорщиною… В Австрії кухарі створили цей десерт на власний манер, додавши до нього абрикосового варення та збиті вершки.
Від єврейської кухні в австрійській залишився рецепт фаршированої риби, за яким тепер тут готують фаршированого коропа. Ця страва обов’язково має бути на кожному австрійському застіллі. Іще одна страва із єврейським корінням – це бойшель: рагу із телячого ліверу.
Великою популярністю в Австрії користаються страви із дичини – оленини, м’яса козулі та кабана… Восени, в час сезону полювання, в провінційних ресторанах пропонують меню зі спеціальними стравами із дичини. В другій половині жовтня в Австрії навіть влаштовують різні кулінарні фестивалі, де можна поласувати дуже різними та оригінальними стравами із м’яса.
Щодо ковбасок, якими також славиться Австрія, то найкращі й найрізноманітніші із них зібрані в асорті – «вюрстельстанд». Тут Вам і ковбаски, і сосиски, і сардельки, і бекон, і французька печеня із хлібом або булочками із начинкою. Любов місцевих жителів до м’яса не обмежується лише цим. В Австрії більше, ніж півтори тисячі видів ковбасок. Звичайних смажених ковбасок або сосисок – «бюренвюрст» – або лівреної ковбаси тут розрізняють пів сотні видів. Напевно, це чи не найкраща закуска до пива, якого також є дуже багато видів – на всі смаки. Найбільш популярним є Stiegl із Зальцбурга і Villacher з Філлаха (Карінтія).
Найзапашнішим в раціоні австрійців є хліб. До нього тут ставляться дуже серйозно і один із сотні сортів можна придбати в одній із пекарень відразу «із печі». Найпопулярнішим є «домашній хліб» із суміші пшениці, жита, часто із кмином або насінням соняшника. Особливим є хліб, який тут печуть на Різдво – штолень. Хліб із фруктами, солодкими спеціями і марципановою начинкою.
І, звісно, австрійські десерти, яким, здається, нема конкурентів ніде в світі. Візитівкою є штрудель – рулет із тонкого тіста із традиційною яблучною начинкою. Хоча тепер штрудель печуть і з абрикосами, вишнями, шоколадом, сиром, шпинатом і навіть фореллю. Також дуже відомим, і донині на Галичині, є торт Захер – шоколадно-абрикосовий торт, придуманий віденським кондитером Едуардом Захером. І це лише вершина всього багатства австрійської солодкої кухні: тут ще й ромовий пиріг «гугельхупф», різдвяне мигдальне печиво, палачинке із джемом…
Такої варіації та інтерпретацій відомих на всю Європу страв, як в Австрії, Ви не знайдете більше ніде. Адже тут відібрані найкращі рецепти європейського меню. Вам залишається тільки обрати, чим хочете поласувати на цей раз із меню австрійської кухні, і зробити свій вибір.

Сортувати по

Ресторан «Лео»

Львів, вул. Театральна, 16

Кав'ярня «Теплий п'єц»

Львів, вул. Староєврейська, 50

Ресторан «Віденська кав’ярня»

Львів, проспект Свободи, 12

Ресторація «Гагарін та Бокораш»

Кваси, Закарпатська обл., Рахівский р-н. с. Кваси, вул. Центральна, 163
Total: 9